23. bijenale dizajna - BIO 23 / Ljubljana 27. 9. - 11. 11. 2012.

Objavljeno: 27.09.2012.

U četvrtak 27. rujna u Muzeju arhitekture i dizajna u Ljubljani otvara se bijenale dizajna BIO 23

S 48 godina tradicije, ljubljanski Bijenale dizajna poznatiji pod akronimom BIO, jedna je od najstarijih manifestacija posvećenih dizajnu u ovom dijelu Europe, a organizira ga tamošnji Muzej arhitekture i dizajna.

Središnja izložba BIO 23 nosi naziv Design Relations, a kurirali su je Margo Konings i Margriet Vollenberg iz studija Organisation in Design. Izbor radova autora iz 27 zemalja prikazat će kako moderne tehnologije, digitalizacija i globalizacija, kao i priroda i njeni resursi utječu na dizajnere i njihov kreativni rad. Prema tumačenju organizatora i kustosica, izložba ne predstavlja samo nove i aktualne ideje suvremene dizajnerske produkcije, već i postavlja pitanja koja je uloga dizajna danas, kako on odražava svijet u kojem živimo, i na koji način dizajn utječe na naše živote.

Izložba je podijeljena na četiri glavne sekcije: tehnologija, digitalizacija, globalizacija i proizvodi, te niz podkategorija. Najbolji radovi bit će proglašeni na otvorenju Bijenala 27. rujna 2012. O nagradama će odlučivati međunarodni žiri u sastavu: Giulio Cappellini, Sven Jonke, Sophie Lovell, Jimmy MacDonald i Vasa J. Perović. Osim središnje izložbe, do 11. studenog održat će se i niz popratnih izložbi i događanja.

Više: http://www.bio.si/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook