Izložba studija Atmosfera u Centru za dizajn HGK

Objavljeno: 26.09.2012.

U srijedu 26. 9. 2012. u 19 sati u Centru za dizajn HGK otvara se izložba arhitektonskog i dizajnerskog studija Atmosfera

Studio Atmosfera čine Bernarda i Davor Silov, a rad studija razvijao se od istraživačkog i eksperimentalnog pristupa arhitekturi prema produkt dizajnu. Izložba će, većinom kroz makete, predstaviti svojevrstan presjek njihovog dosadašnjeg rada, no poseban naglasak je na dva nova proizvoda - Blanku i Boomerang.

Kao proizvod, Boomerang je sinteza i zajednički nazivnik mnogih uporabnih predmeta. Kombiniranjem i slaganjem istog elementa može se sastaviti velik broj funkcionalnih predmeta: naslonjač, stolica, ležaljka, stol, klupa, pregrada, vješalica za odjeću, polica i slično. Obzirom da postoji veliki broj kombinacija koje je moguće sastaviti, korisnik može unositi i vlastite inovacije.

Kako su dizajnerski proizvodi često skupi proizvodi, u slučaju fotelje Blanka želja autora je bila napraviti jeftin, dobar i izdržljiv dizajnerski proizvod - fotelju. Stiropor se lagano oblikuje i pritom ostaje statički stabilan, a cijenom je vrlo povoljan. Zamišljena formu naslonjača izrađena je u tri veličine, u bijelom. Prototip fotelje zbog izolacijskih svojstava materijala ujedno i grije, vrlo je udobna za sjediti i lagana za prenositi.

Izložba je otvorena od 26. rujna do 19. listopada 2012. godine, radnim danom od 10 do 16 sati, četvrtkom do 18 sati te subotom od 10 do 14 sati.

www.atmosfera.hr

www.facebook.com/boomerang.hr

mg

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook