Kuna zlatica izlaže u Jelsi

Objavljeno: 25.07.2012.

U novootvorenoj Galeriji Kravata u Jelsi na Hvaru od 17. 8. do 27. 9. održat će se izložba dizajnerskog dvojca Kuna zlatica

Izložba s ponešto ironičnim nazivom 2. revijalna smotra ferijalnih radova predstavit će različite projekte koje je studio Kuna zlatica realizirao od svog osnutka prije šest godina do danas, i to prema izboru samih autorica - Zlatke Salopek i Ane Kunej. Otvorenje izložbe je 17. 8. u 20 sati.

Ana Kunej i Zlatka Salopek dvije su polovice dvojca kuna zlatica. Kuna nosi nadimak od srednjoškolskih dana u zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti, a Zlatica svoj još od vrtića u Petrinji. Staze su im se ispreplele na Studiju dizajna, te krenule u istom smjeru nakon diplome 2006. godine, kad osnivaju svoj studio za oblikovanje.

Kuna i Zlatica dijele mnogobrojne projekte pri kojima sudjeluju u realizaciji svih aspekata, od umjetničke direkcije, preko dizajna i ilustracije, sve do fotografije... Njihovi suradnici/e dolaze uglavnom iz sektora kulture, obrazovanja i civilnog djelovanja, kao što su Kazalište slijepih (www.novizivot.hr), Sveučilište u Zagrebu (www.unizg.hr) i Centar za mirovne studije (www.cms.hr).

Članice su ULUPUH-a i HDD-a od 2008., te HZSU-a od 2011. godine. Izlagale su na jednoj samostalnoj i desetak skupnih izložbi, između ostaloga na Zgraf-u 10, HDD 0708, Danu D i HDD 0910. Dobitnice su nagrade Lice knjige za najbolji ovitak u 2007. godini, te posebnog priznanja 46. zagrebačkog salona 2011. Radovi kune zlatice objavljivani su u petnaestak tiskanih i online izdanja, uključujući i prestižnu Rockportovu publikaciju Best of Cover Design. Njihove knjige redovito su izložene na Book Art International, izložbi najljepše oblikovanih knjiga iz cijelog svijeta, a online galerija ICOGRADA-e kroz zadnje tri godine predstavila je već osam projekata kune zlatice. Među nedavno osvojenim nagradama sa ponosom valja istaknuti godišnju ULUPUH-ovu Nagradu za najbolje mlade umjetnike u 2011. godini.

Kuna zlatica trenutno živi i radi (na nekoliko projekata) u Zagrebu.

Više:
www.kunazlatica.com
www.facebook.com/kunazlatica
http://pogledaj.to/oblikovanje/dizajn-za-osmijeh-od-uha-do-uha/
http://www.kulturpunkt.hr/content/posao-kao-igra

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook