Participatorna radionica inkluzivnog dizajna za Udrugu Prospero u Gračacu

Objavljeno: 06.07.2012.

Udruga Mi iz Splita, u suradnji sa UNHCR-om, u sklopu programa „Izgradnja održive zajednice na Području posebne državne skrbi“ pokreće Radionicu inkluzivnog dizajna za Udrugu Prospero u Gračacu. Program se provodi uz financijsku potporu međunarodnih donatora, a u 2012. godini ga financira Kraljevina Norveška.

Radionicu inkluzivnog dizajna provode modni, produkt dizajneri i dizajneri vizualnih komunikacija Hrvatskog dizajnerskog društva. Intenzivni četverodnevni proces od 11. do 15.
srpnja vodi Mirna Reinprecht, dizajnerica s iskustvom u razvoju projekata u domeni društvenih inovacija i društvenog poduzetništva, a interdisciplinarni tim radionice čine mladi afirmirani dizajneri s izraženim senzibilitetom za društveno korisne projekte i tržišnim iskustvom: produkt dizajnerice Nina Bačun i Ivana Borovnjak, modna dizajnerica Ivana Čuljak, transdisciplinarni dizajner Matija Raos te studentice Studija dizajna Vanessa Šerko i Hannah Vranko. Konzultanti u razvoju proizvoda bit će iskusna i zvučna imena: Davor Bruketa, Sanja Bencetić, Neven i Sanja Kovačić, Milan Trenc, Silvio Vujičić i Petra Zlonoga.

Rezultat radionice bit će prototipovi budućih linija dizajnerskih proizvoda za Udrugu Prospero. Svrha radionice je doprinos održivosti ženskog društvenog poduzetništva na području Like i davanje pozitivnog impulsa za pokretanje lokalnog gospodarstva. Multikulturalna ženska udruga Prospero već 8 godina manufakturno izrađuje proizvode koje dizajneri vide kao temelj za razvoj atraktivnih dizajnerskih linija prilikom čije izrade bi se i dalje koristili ručni rad i manufakturni procesi, prirodni lokalni materijali, ali i inovativno reciklirano tkanje od korištenih plastičnih vrećica koje su u potrazi za novim sirovinama razvile same članice Udruge. Spomenuta radionica za Udrugu Prospero nastavlja svjetski prepoznatu radionicu inkluzivnog dizajna 'Extra Ordinary Design' pokrenutu 2011. te je nadograđena u segmentu razvoja komunikacijske strategije za plasman finalnih proizvoda, kako bi dizajnerska rješenja što brže zaživjela na stvarnom tržištu i došla do svojih kupaca.

Prezentacija rezultata radionice održat će se u nedjelju, 15. srpnja u 19 sati u Udruzi
Prospero, Hrvatskog proljeća 1, u Gračacu, a do kraja godine planirana je izložba u Splitu i u Zagrebu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook