Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanju zdravlja učenika

Objavljeno: 14.06.2012.

Dana 14. lipnja 2012. s početkom u 14 sati u Centru za dizajn HGK dr.sc. Danijela Domljan održat će predavanje pod nazivom „Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanju zdravlja učenika“

Predavanje će održati dr.sc. Danijela Domljan, magistra dizajna koja je viši asistent i znanstveni suradnik na Zavodu za namještaj i drvne proizvode Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ujedno je članica Hrvatskog dizajnerskog društva, Hrvatskog ergonomskog društva, Tehničke komisije TK-08 pri Centru za kvalitetu HGK, član Vijeća Zajednice za industrijski dizajn koje djeluje pri Centru za dizajn HGK te članica brojnih povjerenstava i komisija u svojstvu dizajnera.

Dizajnerska zapažanja koja će dr. Domljan izložiti u predavanju dobila su znanstvenu potvrdu u doktorskom radu obranjenom 2011. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. dr. sc. Ivice Grbca, čime je postala prvi MA dizajna doktor znanosti u znanstvenom području Biotehničke znanosti, polje Drvna tehnologija u RH.

Predavanje će dati osvrt na postojeće probleme u obrazovnom sustavu te predstaviti isječak rezultata istraživanja iz doktorskog rada, prikazanih na dizajnerski način. Namijenjeno je dizajnerima, proizvođačima, institucijama koje se bave problematikom projektiranja, oblikovanja, opremanja, donošenja odluka, propisa i programa u obrazovnim ustanovama, kao i ostalim zainteresiranima.

Predavanje je dio događanja u sklopu III. po redu izložbe „Zajednica za industrijski dizajn 2012“ koju možete razgledati nakon predavanja u izložbenom prostoru Centra za dizajn, Draškovićeva 45, Zagreb (u prizemlju), radnim danom od 10-16, četvrtkom do 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 29. lipnja 2012.

Dolazak molimo potvrdite na mail dizajn@hgk.hr ili tel: 01/4606-709.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook