HDD GALERIJA 2013 - poziv na predlaganje izložbi i projekata - rok produljen do 27. lipnja

Objavljeno: 21.06.2012.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2013. godini. Rok za predaju prijava je 27. lipnja 2012.Razmatrat će se projekti koji: 

- stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine

- kroz autorske izložbe ili kustoske koncepcije istražuju i reaktualiziraju djela domaćih dizajnera iz proteklih razdoblja

- koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/probleme

- afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti. 

Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti.
Prijedlozi mogu uključivati izložbe u HDD galeriji, radionice i projekte međunarodne suradnje. Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja dizajna i srodnih disciplina, kritičari i kustosi. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga.

Sadržaj natječajnog prijedloga
Prijedlozi se podnose putem prijavnice u prilogu.
Natječajni prijedlog treba sadržavati: naziv projekta, detaljan opis projekta, ciljeve projekta, detaljan troškovnik i podatke o predlagatelju (životopis). Ukoliko je potrebno prijavnici možete priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u sam projekt. Ispunjene prijavnice šalju se na adresu hdd@dizajn.hr.
Nepotpune prijavnice nećemo uzeti u razmatranje, na raspolaganju smo vam oko svih pitanja, nejasnoća i eventualno potrebnih savjeta.
Tlocrt HDD galerije nalazi se u dokumentu u prilogu.

Selekcija radova
Pristigle prijedloge odabrat će Galerijski savjet HDD-a na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u prijedlog programa HDD-a za financiranje u 2012. godini od strane Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Galerijski savjet HDD-a čine: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostoić, Mirko Petrić, Željko Serdarević, Slaven Tolj i Nevena Tudor Perković

Rokovi
Prijave se primaju do 27. lipnja 2012. godine putem e-mail adrese hdd@dizajn.hr. Rezultati poziva bit će poznati do 5. srpnja 2012.

Postavljanje pitanja
Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditelju galerije Marku Golubu e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr ili telefonski na broj 099 6303 110.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook