Produljen rok natječaja za sudjelovanje na Danu D!

Objavljeno: 07.05.2012.

Međunarodni festival dizajna DAN D ove će se godine održati od 15. do 17. lipnja u Staroj klaonici u Zagrebu, a središnja izložba festivala ponovno će okupiti najzanimljivije autore, autorice i autorske timove iz regije do 35 godina starosti. Rok za prijave na natječaj za sudjelovanje na spomenutoj izložbi je produljen do 10. svibnja!

Dan D i ove godine zajednički organiziraju HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo i Pepermint u prostorima Stare klaonice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu.

U središtu pažnje i dalje je velika žirirana izložba 100 najboljih mladih autora i timova iz regije koji predstavljaju svoje koncepte, samoinicirane i naručene radove u području dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna novih medija, itd. Cilj cijelog projekta od osnutka 2010. do danas je podržati i promovirati rad kvalitetnih mladih autora, osigurati vidljivost njihovog rada u javnosti, ali i učvrstiti suradnju pojedinaca, institucija i dizajnerskih inicijativa iz regije te stvarati i razvijati veze s partnerima iz područja gospodarstva.

Dan D ove godine programski će se proširiti na tri dana, a uvedeni su novi sadržaji kako bi se dodatno ohrabrila interakcija između izlagača i potencijalnih naručitelja dizajna - poduzetnika i obrtnika. Upravo to je svrha početnog, Radnog dana D, ciljano osmišljenog s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika, a uključuje različite forme: edukativna predavanja na temu design managementa te uspješnih suradnji dizajnera i poduzetnika, predstavljanje kvalitetnih primjera takvih suradnji koje su dovele do uspješnih proizvoda, speed-dating, razgledavanje izložbe uz stručna vodstva, dinamične neformalne sastanke i prezentacije. Kroz neformalni jednodnevni coworking session potaknut će se i zajednički rad, razmjena ideja i produktivne suradnje na licu mjesta.
Kao ogledalo nekomercijalnoj središnjoj izložbi, drugu godinu zaredom D-market će predstaviti probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove, nositelje malih, ali za podizanje ljestvice kvalitete, nezaobilaznih produkcija.

Dan D 2012. uključuje i niz gostujućih izložbi, među kojima je Mikserova inicijativa Young Balkan Designers, ali i nedavno lansirani projekt Design Tourism: Croatian Holiday '12, internacionalna platforma Ministry of Pleasure te nekoliko drugih. Dan D ponovno donosi i predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna, maratonske prezentacije autora, autorica i timova, i naravno, puno druženja i zabave.

Dan D od prvog izdanja 2010. godine nastoji izvući na svjetlo dana snagu i potencijale koje nose mladi dizajneri i dizajnerice, oni koji se trenutno školuju ili su završili studij, već djeluju na sceni ili će na nju tek kročiti, ali unutar dobne granice do 35 godina. Zanimaju nas i studentski projekti nastali u okviru visokoškolskih ustanova, stimuliranje samostalne produkcije i strategija samo-predstavljanja. Zanima nas kako komunicirate s partnerima, klijentima, kulturnom scenom, industrijom. Zanima nas razvijanje projekata koji bi predstavljali značajan adut konkurentnosti ekonomije u regiji, ali i onih koji unapređuju društvo u kojem živimo. Zalažemo se za učvršćivanje suradnje autora, institucija, dizajnerskih inicijativa i partnera iz područja industrije, poduzetništva i obrta na području regije i šire.

Tražimo vaše već realizirane radove ili posebno osmišljene za Dan D, naručene ili samoinicirane radove, mentorirane ili samostalne projekte u svim područjima dizajna - produkt dizajn, vizualne komunikacije, modni dizajn, koncept itd. - sve ono što mislite da vas najbolje predstavlja!

Prijave za sudjelovanje na Danu D 2012 zaprimaju se najkasnije do četvrtka, 10.5.2012.

Detalje o natječaju i pravila sudjelovanja pročitajte ovdje: http://www.dan-d.info/2012/hr/dan-d-informacije-o-sudjelovanju.html


Dan D zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Pepermint, u suradnji sa Studijem dizajna.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook