Dizajnerska početnica: Romanova čudovišta

Objavljeno: 07.05.2012.

U subotu, 5. svibnja 2012. s početkom u 11 sati, u sklopu projekta Dizajnerska početnica održat će se radionica za djecu pod nazivom "Romanova čudovišta". Radionicu će voditi dizajner Goran Martin Štimac, autor izložbe „Roman Cieslewicz – sjajni tragovi 1961.-1995.“, koja se prikazuje u HDD galeriji.



Radionica je inspirirana plakatima i grafikama iz serije Simetrične figure, vjerojatno najprepoznatljivijim dijelom opusa poljsko-francuskog dizajnera Romana Cieslewicza.
Te crno-bijele grafike prikazuju portrete namjerno grubo rezane i zrcaljene po okomitoj osi čime stvaraju groteskne i pomalo čudovišne likove (poput Rorschachovog testa).

U uvodu radionice autor izložbe će malim dizajnerima pokazati primjere Simetričnih figura (originali na posudbi iz Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu). Zatim će se polaznici međusobno fotografirati koristeći iPad aplikaciju Photo Booth, koja omogućuje kreiranje zrcalnih portreta (mirror). Takve fotografija se zatim provlače kroz halftone filter koji simulira krupniji tiskarski raster te printaju na laserskom cb printeru.
Digitalne isprinte "ala Cieslewicz" mladi polaznici mogu po volji pobojati drvenim bojicama.

Tko ima vlastiti iPad ili iPhone uređaj neka slobodno ponese, aplikacije koje se koriste mogu se skinuti besplatno.

Za potvrdu sudjelovanja svog djeteta molimo vas pošaljite ispunjenu prijavnicu na hdd@dizajn.hr.

Mjesto održavanja: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme održavanja: 5. 5. 2012. od 11-13 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Rok prijave: 4. 5. 2012. do 16 sati

Sponzor: Jamnica d.d.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook