Izložba suvremenog hrvatskog dizajna In a Nutshell gostuje u Bruxellesu

Objavljeno: 26.04.2012.

Nakon uspješne zagrebačke premijere u ožujku, prvo međunarodno gostovanje izložbe In a Nutshell održava se u Bruxellesu, u galeriji Design Flanders od 26. travnja do 29. svibnja 2012.

Pod zajedničkim imenom Contemporary Croatian Design, u briselskoj galeriji se prikazuju istovremeno dvije izložbe hrvatskog dizajna: izložbi In a Nutshell ovom se prilikom pridružuje izložba Suvremeni hrvatski nakit.

Izložba se otvara 26. travnja u 18:00, a otvorit će je ravnatelj Design Flanders Johan Valcke, veleposlanik RH u Belgiji, njegova ekscelencija Boris Grigić te kustosica izložbe Koraljka Vlajo.

Projekt In a Nutshell zajednički su pokrenuli HDD - Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Contemporary Croatian Design - In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje.

Više:
O izložbi sa stranice galerije Design Flanders: http://www.designvlaanderen.be/en/news/contemporary-croatian-design.html

O zagrebačkoj premijeri projekta In a Nutshell:
http://dizajn.hr/?id=/853-suvremeni-hrvatski-dizajn-in-a-nutshell-21-3-31-3-2012/

Web stranica projekta:
http://inanutshell.hr/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook