Izložba Ade Kezić: TriSq sustav urbane opreme

Objavljeno: 24.04.2012.

U Centru za dizajn u Zagrebu u četvrtak 26.04. u 19 sati otvara se izložba 'TriSq sustav urbane opreme' produkt dizajnerice Ade Kezić

Naziv TriSq dolazi od engleskog pojma trysquare, a naziv je za kutnik, jedno od osnovnih stolarskih pomagala. Ovaj element u obliku slova "L“ kombinira se na vrlo jednostavan način s drugim elementom u obliku obrnuto postavljenog slova "U“ čime se stvara bezbroj varijanti različitih oblikovnih cjelina, a da ih se ne ograničava ni veličinom ni tipologijom. Koristeći cjelovito drvo kao osnovnu građu (slavonski hrast, bor, smreku, jelu), angažiranjem domaće primarne prerade drva (pilane), domaćih proizvođača te uz inovativan dizajn proizvoda, Ada Kezić izradila je prepoznatljiv i konkurentan proizvod za tržište.

Sustav urbane opreme TriSq namijenjen je ponajprije opremanju eksterijera poput javnih parkova, gradskih trgova, šetnica, vrtova, stajališta (autobusnih, tramvajskih, željezničkih), kolodvora te privatnih vrtova i okućnica. Može se primijeniti i u interijerima javnih ustanova i objekata (shopping-centri, škole, muzeji, galerije, ulazni prostori itd.).

Finalni se proizvod sastoji od jednostavnih elemenata maksimalno prilagođenih efikasnoj proizvodnji te se minimalističkim pristupom dizajniranju proizvoda naglašava ljepota i toplina drva.

Više o dizajnerici na www.adakezic.com

Proizvođač: Notos d.o.o.

Izložba će biti otvorena od 27.04. do 15. 05. 2012. godine radnim danom od 10 do 16 sati, četvrtkom od 10 do 18 sati, u Draškovićevoj ul. 45 u Zagrebu.

HGK Centar za dizajn

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook