galerij@zaba 2012

Objavljeno: 20.04.2012.

Zagrebačka banka raspisala je novi natječaj za izložbu radova mladih umjetnika i dizajnera. Rok je 30. travnja

Drugu godinu zaredom Zagrebačka banka raspisuje Natječaj za mlade umjetnike pod nazivom Galerij@Zaba, koji je otvoren za sve mlade umjetnike u dobi do 35 godina starosti. Do 30. travnja ove godine mladi umjetnici mogu prijavljivati slike, skulpture, grafike, fotografije, te po prvi puta i prototipove produkt dizajna. Novost ovogodišnjeg natječaja također jest i zadana tema za prijavljene radove koja glasi: Zelena zona, čime banka potvrđuje svoju opredijeljenost održivosti u svojoj poslovnoj strategiji, a mladim kreativcima pruža mogućnost da izraze svoje viđenje ove nove globalne paradigme.

Banka želi pružiti dobre temelje za uzlet mlade kreativne energije, te dati potporu razvoju novijega stvaralaštva na području likovnosti i dizajna. Kao poticaj tome nastojanju, za ostvarivanje najboljih rezultata, Zagrebačka banka odlučila je prošle godine po prvi puta organizirati natječaj za mlade umjetnike, kako bi im pomogla u njihovim prvim koracima i dala prigodu i priliku izlaganja i pokazivanja svojih umjetničkih dosega javnosti.

Ocjenjivačka komisija imena pobjednika objavit će krajem svibnja 2012., a dva odabrana umjetnika, odnosno umjetnice dobit će mogućnost svoja djela predstaviti na samostalnoj izložbi umjetničkih radova u poslovnicama Zagrebačke banke.

Na prošlogodišnji Natječaj prijavilo se 73 umjetnika, a izniman odaziv umjetnika na najbolji mogući način odražava potrebu mladih kreativaca za afirmacijom. Komisija je odlučila da se iz brojnih radova svojom kvalitetom i osebujnošću talenta izdvajaju radovi dvoje umjetnika – Valentine Supanz i Renea Bachrach Krištofića koji su tako dobili priliku samostalnog izlaganja u prostorima Zagrebačke banke tijekom prošle i ove godine.

Dodatne informacije i pristupnica za Natječaj dostupne su na internetskim stranicama Zagrebačke banke:
http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/zaba_hr/zabapublic/drustvena_odgovornost/vizualne_umjetnosti/natjecaj_zelena_zona


Dodatne informacije:
Zagrebačka banka
Odnosi s javnošću
Paromlinska 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: ++385 1 6104 153
fax: ++385 1 6104 601
e-mail: PR@unicreditgroup.zaba.hr
www.zaba.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook