Poziv na radionicu Kad zlatari postanu (najmoćniji) grafički dizajneri (u povijesti)

Objavljeno: 18.04.2012.

Pozivaju se studenti koji studiraju grafički dizajn/vizualne komunikacije, ali i diplomirani grafički dizajneri da se prijave na radionicu pod vodstvom kanadskog dizajnera Chrisa Leeja Kad zlatari postanu (najmoćniji) grafički dizajneri (u povijesti) koja će se u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva održati 9. i 10. svibnja 2012.

Prijave su otvorene do 26. travnja u podne, a šalju se na e-mail adresu: irena@blok.hr.
Osim općih informacija prijava mora sadržavati i mali portfolio koji će nam pomoći da saznamo nešto više o vama kao autorima (izbor do 3 referentna rada, .pdf dokument ne veći od 4MB) ili kratki tekstualni opis vašeg ekonomskog/političkog iskustva: primjerice problemi s klijentom, stanodavcem i sl. (800 znakova, Word dokument).

Konačan popis sudionika bit će objavljen najkasnije 2. svibnja 2012. S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 10), organizatori će na osnovu predloženih koncepata napraviti selekciju.

O radionici:
Obrat modernog kapitalizma ne uključuje samo borbu protiv materijalnih okova i vidljivih oblika represije, već od samog početka i stvaranje brojnih alternativnih struktura.
(Félix Guattari, Autonomia: Post-political Politics, Los Angeles: Semiotext(e), 2007., str. 109)

Radionica je namijenjena grafičkim dizajnerima zainteresiranima za istraživanje mogućnosti prakse grafičkog dizajna, a fokusirat će se na to kako se intervencijom u dizajn valute može uputiti na neodgodiva političko-ekonomska pitanja. Polazeći od formalnog dizajna valute polaznici radionice će postupno ekstrapolirati nacrt svijeta u kojem bi takva valuta mogla postojati, kao mogući predložak za širi politički program.

Chris Lee je grafički dizajner iz Toronta, Kanada, trenutno živi u Amsterdamu gdje je 2012. diplomirao na Sandberg Institutu. Njegovi projekti i tekstovi su objavljeni u sljedećim časopisima: The Copyist (Muzej Van Abbe, Eindhoven), Journal of Aesthetics and Protest (Los Angeles) i Volume (Amsterdam) te u ediciji Pilot Studies
(InCubate, Chicago).

http://www.unitedunderwear.com/
http://nifem.tumblr.com/


Radionica je dio programa Mikropolitike, koji je u 2012. godini usmjeren istraživanju kompleksnog odnosa umjetnosti i novca. (http://mikropolitike.blok.hr/)


Organizator: [BLOK] u suradnji sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim dizajnerskim društvom.

Koordinatorica: Irena Borić

Kontakt: mail: irena@blok.hr
telefon: 098 509 855

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook