Natječaj za izbor likovnih/grafičkih rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2013. godinu

Objavljeno: 12.04.2012.

11. travnja 2012. Hrvatska pošta raspisala je Natječaj za izbor likovnih/grafičkih rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2013. godinu. Rok za predaju radova je 29. lipnja 2012. godine do 16 sati.

Natječaj je otvoren za sudjelovanje svim fizičkim osobama s područja Republike Hrvatske te stranim državljanima, a jedan od uvjeta koji mora biti ispunjen je posjedovanje diplome Akademije likovnih umjetnosti, Grafičkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta (Studij dizajna), odnosno osoba koja se prijavljuje treba imati barem status apsolventa na jednom od navedenih fakulteta ili dokaz o članstvu u nekoj od stručnih udruga.

Među brojnim izdanjima poštanskih maraka što će ih Hrvatska pošta izdati 2013. godine odabrano je devet za koja se traže likovna/grafička rješenja. Izdanja koja je Hrvatska pošta uvrstila u ovaj natječaj sigurno će motivirati brojne slikare, grafičare i ostale umjetnike na kreiranje budućih poštanskih maraka kojima će se Hrvatska predstaviti u svijetu. „Hrvatska fauna“ (s temom vodozemci), „Znameniti Hrvati“, „Mostovi i vijadukti“ te marka posvećena 60. filmskom festivalu u Puli samo su neka izdanja za koja se traže likovna ili grafička rješenja. Natjecatelji se i ove godine mogu natjecati za sve ili samo za pojedine teme s jednim ili više prijedloga, vodeći pritom računa da će Hrvatska pošta marke tiskati tehnikom višebojnog ofseta.

Natječaj je objavljen na stranici http://www.posta.hr/main.aspx?id=2640, a rezultati natječaja će biti dostupni na internetskim stranicama Hrvatske pošte u roku od četrnaest dana od dana donošenja odluke.

Natječaj je otvoren od 10. travnja, a krajnji rok za predaju natječajnih radova je 29. lipnja 2012. do 16 sati (ne vrijedi poštanski žig s pismovne pošiljke s datumom 29. lipnja 2012.).

Radovi se predaju osobno (radnim danom od 8 do 16 sati) ili se šalju dostavom, odnosno poštom, na adresu: HP-Hrvatska pošta d.d., Pisarnica, soba br. 228, Jurišićeva 13, 10000 Zagreb, s naznakom: „Javni natječaj za likovna rješenja poštanskih maraka – ne otvarati!“.

Nagrada za prvoizabrano likovno/grafičko rješenje poštanske marke (koje je izvorno autorsko likovno djelo) iznosi 5.000,00 kn neto i isplaćuje se na temelju potpisanoga autorskog ugovora za trajno iskorištavanje autorskog djela.

Postavljanje pitanja
Natjecatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana uz Natječaj jedino elektroničkom poštom na adresu: dubravko.druzic@posta.hr, s kopijom na adresu: filatelija@posta.hr, zaključno do 20. lipnja 2012. godine. Podrobnije obavijesti o izdanjima mogu se dobiti i telefonski na broj: 01/4981-270, radnim danom od 8 do 16 sati, ili u Odjelu za razvoj (telefon: 01/4806-026), od dana objave Natječaja do 20. lipnja 2012. godine.

Odluku o najboljem likovnom/grafičkom rješenju Uprava Hrvatske pošte donijet će najkasnije do 31. listopada 2012. godine.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook