Trieste Contemporanea u potrazi za nevidljivim dizajnom!

Objavljeno: 06.04.2012.

Odbor Trieste Contemporanea objavio je deseto izdanje međunarodnog dizajnerskog natječaja s ciljem predstavljanja najoriginalnijih dizajnerskih radova iz zemalja Središnje i Istočne Europe. Inicijativa se odvija pod pokroviteljstvom Srednjoeuropske inicijative (SEI)

Natječaj, koji je otvoren do 31. svibnja, tematski se osvrće na svakodnevne i anonimne predmete iz prošlosti čija se vidljivost izgubila u kontekstu prezasićene tržišne ponude, gdje je dizajn prisutan svuda i nigdje. Cilj natječaja je izgraditi mapu sjećanja posvećenu "anonimnom" dizajnu iz svih zemalja Središnje i Istočne Europe. Sudionici su, dakle, u ovogodišnjem natječaju zamoljeni da odaberu i identificiraju jedan predmet iz kolektivnog sjećanja koji jasno demonstrira smislenu dizajnersku kvalitetu, bez obzira da li je jednostavan ili kompleksan. Nakon što su ih identificirali, sudionici odabrane predmete trebaju fotografirati na bijeloj pozadini, napisati u pisanom obliku njihovu kratku povijest, obrazložiti motivaciju iza svog izbora te predložiti redefiniciju ili ponovnu upotrebu predmeta, bilo da ga tretiraju kao ready-made, ili mu mijenjaju funkciju.

Natječaj je otvoren za sve dizajnere rođene u zemljama članicama SEI (Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Srbija, Slovenija i Ukrajina), kao i Estonija, Njemačka, Latvija, Litva i Turska.

Detalje o temi i propozicijama natječaja pročitajte ovdje: http://www.triestecontemporanea.it/designcontest/announcement/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook