Postani CREATIVE REPORTER

Objavljeno: 23.04.2012.

Nike raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj CREATIVE REPORTER. Prijavi se u konkurenciju za pozvane autore / timove - ROK ZA PRIJAVU: PONEDJELJAK, 30. travnja 2012.Da bismo te odabrali, snimi nešto i pošalji nam materijal na creative.reporter@dizajn.hr.
Napravi to do 30.4. i ući ćeš u izbor 5 Creative Reportera koji će pratiti Nike CHANCE i natjecati se za put na svjetsko Creative Reporter finale u Barceloni. Odabrani Creative Reporteri radit će uz mentorstvo stručnog žirija HDD-a za fotografiju i film, a njihovi će radovi biti prikazani na ovogodišnjem 'Danu D'. Svjetskog Creative Reporter pobjednika razmatrat će se za snimanje nove Nike kolekcije u suradnji s legendarnim Spike Leejem!

Ok, želim postati Creative Reporter, što da snimim?
- 10 fotki ili...
- film do 1,5’

Da, ali što?
Nešto što te nadahnjuje. Nešto što želiš da i drugi vide kao ti. Ne reduciraj svoj doživljaj, prenesi nam ga. Želimo da znaš koja je tvoja priča i ne brineš za drugo. Preferiramo dinamične radove brzog ritma.

Kako/čime da to snimim?
Dok je god priča u prvom planu, snimi je čime god hoćeš. Bilo koji uređaj koji može reproducirati fotografiju ili film nama je dobar.

Možemo li se prijaviti kao tim?
Da. Autori se mogu prijaviti sami ili kao tim. Tim može imati najviše 3 člana. Ako vas odaberemo kao tim, dalje ćete morati raditi u istom sastavu. Ako neki član tima i odustane, ne možete ga zamijeniti novim, ali možete nastaviti bez nje/njega. Imena timova bit će sastavljena od abecednog redoslijeda prezimena članova tima pa ne brinite o tome kako ćete se nazvati.

Tko bira tko će postati Creative Reporter?
Žiri (u dokumentaciji - Ocjenjivački sud) natječaja sastoji se od 5 članova, od kojih su dva člana predstavnici Nikea, a tri predstavnici struke. Članovi žirija koji predstavljaju struku su poznata imena s područja fotografije i filma i ujedno tvoji mentori na projektu: redatelj Dalibor Matanić, fotografkinja Mara Bratoš i snimatelj i fotograf Stanko Herceg. Creative Reporer je izvrsna prilika da učiš od najboljih!

Što ako postanem Creative Reporter?
U tom slučaju, natječeš se za put na internacionalno finale Creative Reportera u Barceloni.

Imat ćeš dva uzbudljiva radna vikenda. Ti ili tvoj tim pratit ćete CHANCE natjecanja 12. i 13.5. te CHANCE finale 2.6. u Zagrebu.
Tražit ćemo te da snimiš snažnu, osobnu priču o strastvenom natjecanju, igri koja para živce i čiji ishod mijenja živote. Priču o odricanju, izdržljivosti, boli, radosti, porazu, pobjedi. Autentičnu i originalnu priču o bespoštednoj igri u kojoj mladi igrači dobivaju životnu šansu. Tražit ćemo te da budeš tamo i pokažeš nam - ne ono što mi vidimo, nego ono što ti vidiš.

Pet dana prije prvog turnira, održat ćemo zajednički brifing i pričati o svemu što će se događati na turniru. Nakon prvog CHANCE turnira, imat ćeš 10 dana da predaš radni snimljeni materijal žiriju zbog konzultacija. Materijal možeš obrađivati po želji.

Pet dana prije drugog natjecanja, hrvatskog CHANCE finala, održat ćemo osobni brifing na kojem će žiri komentarima pomoći da ti ili tvoj tim budete još bolji.
Nakon CHANCE finala, imat ćeš 8 dana da predaš cjeloviti finalni snimljeni materijal.

Žiri će odabrati pobjednika - lokalnog Creative Reportera koji ide na internacionalno Creative Reporter natjecanje u Barcelonu, a svi radovi bit će predstavljeni u HDD galeriji i na ovogodišnjem Danu D!

Tko se sve može javiti na natječaj?

Možeš postati Creative Reporter ako si navršio/la 18 i nemaš više od 28 godina.
Natječaj Creative Reporter prati CHANCE turnire koji su lokalni pa je zato ograničen na područje Hrvatske.

Što je Chance i u kakvom su odnosu Chance i Creative Reporter natjecanja?
Chance je natjecanje za dva najbolja mlada nogometaša u Hrvatskoj. Odabrani mladi igrači putuju na internacionalno Chance finale u Barceloni, a globalni Chance pobjednici imaju priliku ući u svijet profesionalnog nogometa igrajući s ključnim timovima lige Under 21 (Juventus, Manchester, Arsenal...) Chance je zapravo svjetska potraga za sljedećom generacijom najtalentiranijih mladih nogometaša.
Creative Reporter je potraga za najtalentiranijim mladim snimateljima koji prateći Chance imaju priliku za stjecanje jedinstvenog iskustva u stvarnoj, izazovnoj okolini, intenzivno učenje uz iskusne mentore i priliku za početak internacionalne karijere.

Što još trebam znati prije nego što počnem snimati svoju prijavu za predselekciju?
Za dobivanje potpune informacije o natječaju Creative Reporter, obavezno pročitaj 'Opće uvjete natječaja'. Kasnije će ti poznavanje uvjeta natječaja biti važno, zato se nemoj bojati par stranica teksta! Nastojali smo ih napisati jasno i pregledno, ali ako nešto ne razumiješ molimo te da nas pitaš na mail creative.reporter@dizajn.hr.
Uz Opće uvjete naći ćeš i prijavnicu.
Ako želiš koristiti gotovu glazbu, preuzmi Nike glazbene podloge. Glazbu za svoj video možeš komponirati namjenski ili to dogovoriti s frendovima. U tom slučaju, prijavom rada Nike-u daješ pravo na korištenje glazbe, a ti kao autor videa ili predstavnik tima koji je napravio video, jamčiš da reproduciranjem neće biti povrijeđena ničija autorska prava.

link na film "Spike Lee on The Chance Nike Sportswear"

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook