Hrvatsko dizajnersko društvo

klub 100

Grupa autora
Ivana Fabrio Vedran Kasap
Studio
Kolektiv d.o.o.
Naručitelj
POUVG
Godina
2008

Opis

Redizajn interijera i vizualnog identiteta kluba 100

Klub 100 je mutlimedijalni prostor čija je namjena zadovoljiti društvene, kulturološke, edukativne i aktivističke potrebe lokalne zajednice i stvoriti platformu za njezin razvoj. Osobito je važan doprinos kojim bi se ostvarili uvjeti za razvoj udruga mladih u Velikoj Gorici, korištenjem prostora koji bi im omogućio realizaciju projekata i međusobno povezivanje. Pored navedenih ciljeva, bitno je da klub 100 zadovolji i potrebe javnosti za klupskim aktivnostima (koncerti, predavanja, projekcije, performansi, obiteljske aktivnosti, izložbe itd.) sa ciljem da privuče što širu publiku, ne samo iz Velike Gorice, već iz cijele županije i Grada Zagreba.
Prostor koji treba zadovoljiti navedene kriterije promatra se kao neutralan prostor, poput svojevrsnog 'black box-a' čiji karakter i atmosfera proizlaze iz sadržaja koji se u pojedinom trenutku u njemu odvija. Svojom organizacijom i estetikom sam prostor ne smije nametati niti isključivati pojedine subkulturne i socijalne slojeve društva, već treba biti prilagodljiv za specifične, ponekad oprečne situacije.

Klub 100 je zamišljen kao jedinstveni javni prostor koji korisnike poziva da se uključe u aktivnosti kluba, potiče komunikaciju i interakciju.
Prostor se po potrebi pregrađuje platnima koja se koriste za video projekcije, čineći ga na taj način manje ili više intimnim, ovisno o specifičnim zahtjevima.
Koncept 'otvorenosti, neutralnosti i transformacije' ne podliježe stilovima u dizajnu, trudi se biti svevremenski, neopterećen tipičnim namještajem za opremanje interijera slične namjene. Takav sustav pruža korisnicima platformu za kreativno izražavanje te potiče na osvježavanje sadržaja interijera, čineći ga uvijek interesantnim i aktualnim.

Vizualni idenitet kluba 100 proizlazi iz identifikacije različitih subkulturnih skupina, kojima je zajednička poveznica suvremeni način komunikacije, a okosnicu čini informatički sustav koji je definiran jedinicama i nulama (binarni sustav) te proizlazi i iz samog naziva kluba. Iz toga proizlazi sustav kodiranja sa elementima koji “postoje” ili “ne postoje” tj. točka i prazno mjesto. Asketizam logotipa se nastavlja na jednostavnost definiranu u samom prostoru kluba, a omogućava raznovrsnu aplikativnost na potrebnim elementima vizuala s obzirom na raznovrsnost programa i manifestacija koje će se u njemu održavati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook