Hrvatsko dizajnersko društvo

Na papiru (katalog izložbe)

Grupa autora
Kristina Poropat, Jelena Šimunović, Ana Buršić, Tina Erman, Aleksandar Zivanov, Sean Poropat
Studio
STUDIO SONDA
Naručitelj
HDLUi
Proizvođač
Sigra
Godina
2009

Opis

Obzirom da izložba "Na papiru" tematizira eksperimente na papiru te želi ukazati na istraživačke i kreativne mogućnosi uporabe papira, rješenje kataloga izlozbe počiva upravo na nastojanju da se napravi odmak od uvriježenog kataloškog prikaza te da naglasak na materiju od koje se katalog proizvodi: papir.
Naime, kod klasičnog kataloškog prikaza korisnik više pažnje posvećuje informaciji (percipira katalog), dok u predloženom rješenju do izražaja dolazi upravo nositelj informacije, papir kao medij, distorziran do te mjere da nepobitno skreće pozornost na svoju svrhu, formu i nevjerojatnu mogućnost kreativne upotrebe.

Kako izložba želi istaknuti da skice na papiru nemaju nižu umjetničku vrijednost od završnih radova, izgužvani papir koji na prvi pogled izgleda kao otpadak, u ovom slučaju izdignut je od nečeg odbačenog do nečega što ima vrijednost, dakle kataloga izložbe. Na taj način komunicira se realna važnost subjekta koji površnom percepcijom može izgledati naoko bezvrijedno…

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook