Hrvatsko dizajnersko društvo

Elan Skis

Studio
Studio Sonda
Naručitelj
Elan (Slovenija)
Proizvođač
Elan (Slovenija)

Opis

Već osmu uzastopnu sezonu Studio Sonda s Elanom radi na razvoju ženske kolekcije skija. Suradnja započeta inicijalno samo u grafičkom dijelu, unatrag tri godine razvila se u timski rad s R&D odjelom Elana, W Elan studiom (u kojem isključivo žene sugeriraju svoje potrebe na snijegu) te agencijom GIGO design iz Slovenije, rezultat čega je Elanov LIGHT SKIING projekt za žene. Light Skiing koncept posvećen je zadovoljenju svih ženskih specifičnih potreba na snijegu te se razvija u dva smijera:

1) U sklopu Light Skiing Projekta skije se upotrebom novih materijala nastoje učiniti fizički lakšima

2) U sklopu Light Skiing Projekta, uporabom i razvojem novih tehnologija ženama se olakšava skijanje, i to za svaki stupanj znanja. Razvijene su tako nove tehnologije za žene koje tek počinju skijati, za žene koje već znaju skijati ali žele usavršiti znanje te za one koje žele skije sa tehnologijama za izvođenje egzibicija na snijegu.

Razvoj skija kao proizvoda podržan je i grafičkim elementima koji imaju zadatak potencirati nove tehnologije, kao i svjetskom promidžbenom kampanjom koja promovira LIGHT SKIING koncept, a koju u potpunosti kreira Studio Sonda. Studio Sonda radi na kompletnoj ženskoj kolekciji skija, odnosno na Allmountain segmentu za skijašice na stazama i Free kolekciji za skijašice egzibicionistice: skakačice u sniježnim parkovima i one koje preferiraju neistražena područja.

NAGRADE

RED DOT Design Award, Product design 2013.
ISPO AWARD 2013.
Plus X Award for High Quality and design za skiju Delight 2013.
Plus X Award for High Quality and design za skiju Illumina 2012.
SKI magzine odabir čitatelja za najbolju skiju za skiju Illumina 2012.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook