Hrvatsko dizajnersko društvo

Festival igranog filma u Puli

Autor
Studio Sonda
Studio
Studio Sonda
Naručitelj
Pula film festival
Godina
2012.

Opis

59. Festival igranog filma u Puli
Film pod zvijezdama

Naručitelj: Pula film festival

Riječ je o dugovječnom festivalu s tradicijom, karakterističnom po mjestu održavanja (amfiteatar) te činjenici da se održava uvečer, pod vedrim nebom. Kao gradbeni element plakata iskorišten je simbol zvijezde koji je stiliziran do svoje osnove te u biti predstavlja bijelu točku kao osnovnu likovnu i optičku vrijednost. Pritom se nizanjem elemenata dobiva nedvojben efekt zvjezdanog neba i točke postaju blještave iluminacije koje, uporabom fosforescentnih boja na plakatu, uistinu svjetle u mraku. Plakat zapravo predstavlja implementaciju novog vizualnog identiteta festivala.

U iscrtavanju plakata kao podloga korištena je realna konstelacija zvijezda kakva će biti na dan 21. srpnja 2012. preuzeta s aplikacije Your Sky. Na taj način posjetitelji će imati priliku mjesecima se radovati zvjezdanom nebu kakvo će ih uistinu očekivati na dan otvorenja nacionalnog programa Festivala.

RED DOT Design Award
Communication design 2012

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook