Hrvatsko dizajnersko društvo

TO - koncept tokarenog namještaja

Autor
Neven Kovačić
Proizvođač
ITC d.d.
Godina
2005. (faza prototipa)

Opis

“TO” koncept tokarenog drvenog namještaja temelji se na dizajnu spojeva koji omogućuju raznovrsne prostorne kombinacije tokarenih elemenata.
Ravni tokareni valjci (“I”) spajaju se na “prostorna raskršća” u jednoj ili više ravnina. Tako spojene konstrukcije (“I” + “L”, “T”, “X”, Y”...) nadograđuju se dodatnim materijalima potrebnim za zadovoljenje željene funkcije, npr. drvenim ili staklenim pločama za stolove ili tekstilom za stolice.

Prema zatečenom kontekstu unutar pogona tvornice, osmišljen je inovativan način korištenja konvencionalnih strojeva za klasično i "čeono" tokarenje. Dobivena geometrija fluidne tranzicije između dijelova asocira na kompleksnu 5-osnu obradu, a proizvodi se jednostavnim metodama. Konstrukcije su djelomično rastavljive tako da omogućuju praktično plošno pakiranje i transport. Za sastavljanje nije potrebna stručnost niti alat.

Specifična estetika spojeva čini svaki komad namještaja u “TO” kolekciji kompatibilnim s ostalima što olakšava kombiniranje elemenata u interijeru.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook