Hrvatsko dizajnersko društvo

Muzeji u svijetu promjena

Autor
Neven Kovačić Sanja Kovačić
Studio
REDESIGN
Naručitelj
MDC
Godina
2012

Opis

U skladu s temom Međunarodnog dana muzeja za 2012. godinu "Muzeji u svijetu promjena - novi izazovi, nove inspiracije" osmišljen je dizajn plakata koji korištenjem L-fraktala na apstraktan način komunicira temu.

Površina plakata sastoji se od zrcalnog postavljenog L-fraktala čija je osnovna jedinica veliko slovo "M" upisano u kvadrat. Specifična likovnost unutar ovog sustava poigrava se s percepcijom promatrača koji istovremeno uočava dijelove i cjelinu. Osnovni dijelovi, ispisani zlatnom bojom u obliku slova "M" sugeriraju muzej(e), dok složena struktura L-fraktala ukazuje na stalno rastuću kompleksnost i međusobnu ispremreženost u današnjem globalnom civilizacijskom kontekstu. Zlatna boja korištena je s namjerom obogaćivanja rješenja na više razina, od kvalitativnog - vrijednost muzeja kao čuvara kulturne i povijesne baštine, do striktno vizualnog efekta - svojevrsnog "oživljavanja" plohe plakata putem refleksije čime struktura otisnute forme dobiva dinamiku i prostornost.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook