Hrvatsko dizajnersko društvo

suza vallis id + labels

Autor
Mirna Reinprecht
Studio
uLaLa !
Naručitelj
Kontrast, Suza Vallis
Godina
2008, 2009, 2010

Opis

Suza Vallis je obiteljska tvrtka koja se bavi uzgojem grožđa i proizvodnjom isključivo visokokvalitetnih vina na području baranjskog vinogorja. Vinogradi su smješteni u podnožju Banske kose - brda koje su Rimljani zvali 'Mons Aureus'. Iako je proizvodnja vina obiteljska tradicija, glavna motivacija prilikom pokretanja Suze Vallis bila je ne raditi 'kako se uvijek radilo' pa su sorte grožda birane u suradnji s Agronomskim fakultetom u zagrebu po načelu izbjegavanja očekivanih i u tom podneblju uvriježenih sorti. Posađene su sorte shiraya, cabernet franca, gammaya uz glavninu merlota i caberbet sauvignona, u namjeri da se otvore mogućnosti kreacije u kupažiranju, te stvaranja crnih vina bogatog tijela, istovremeno harmoničnih i pitkih. Zadržana je graševina i uveden incrocio manzoni i bijeli muškat.
Iako izvedena uz vrhunsku opremu, izvanredne uvjete fermentacije i sa posebno odabranim kvascima, u prvoj godini berbe nije se stigla izvesti kategorizacija pa je prva generacija vina morala bila predstavljena kao stolna. No s obzirom na ambiciozni plan i stvarnu kvalitetu, dizajn etikete trebao je pozicionirati proizvod iznad deklarirane kategorije. Trebalo je postaviti temelj za seriju kvalitetnih i vrhunskih vina koja će slijediti u 2009. i 2010. godini.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook