Hrvatsko dizajnersko društvo

Frumentum

Autor
Maša Vukmanović, Ana Banić Gottlicher
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
Frumentum d.o.o.
Godina
2011.

Opis

Vizualni identitet: Ideja se bazira na značenju riječi frumentum - zrno, žitarice. Dio slova U unutar logotipa je supstituiran zrnima - pšenicom. Zrna unutar logotipa izazivaju dvostruku asocijaciju - jedno su plodovi na tanjuru, a drugo rast plodova iz logotipa. Zrna pšenice pojavljuju se kao dominantan vizual na različite načine. Pojavljuju se uvijek linearno, a kompozicijom podsjećaju na polje iz kojeg lete pojedini elementi. Prikazana je crno-bijela kombinacija s kolorističkim akcentom u jakoj žuto-narančastoj boji.
Dizajnirani su: vrećice, škarnicli, plakati, prodajna mjesta, POS materijali... Dizajn ostalih materijala još uvijek je u tijeku.
Dizajn kioska: Ideja se temelji na „oblačenju” cjelokupnog kioska u moderan materijal - dibond u kombinaciji s teksturom drva srednje narančaste boje. Kombinacija modernog materijala i drva stvara izuzetno modernu i prirodnu vizualnu cjelinu.
Važan detalj je izbačeni pult za odlaganje stvari koji sadrži mjesto za Gazdin kruh (kruh dužine 2m), prikazan kao izložbeni eksponat, unutar staklenog kubusa.
Na krovu se nalazi prosvijetljeni logo - unutar krovne konstukcije nalazi se rasvjeta, tako da svi bijeli elementi svijetle. Na ”totemu” se nalazi popis ponude.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook