Hrvatsko dizajnersko društvo

CMJ

Grupa autora
Maša Vukmanović, Ana Banić Gottlicher
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
Croatian Medical Journal
Godina
2009. - 2011.

Opis

Croatian Medical Journal je časopis kojeg izdaju Medicinski fakulteti u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci. Izlazi na engleskom jeziku, dvomjesečno.
Projekt obuhvaća dizajn novog vizualnog identiteta časopisa, dizajn časopisa, dizajn naslovnica za tekuće brojeve i web dizajn.
Dizajn naslovnica za 2009. specifičan je po tome što koristi samo vektorsku grafiku. Na naslovnici za treći broj jedina grafika je dlaka na stražnjoj strani.
Iz serije 2010., časopis se tretira kao subjekt na kojeg se odnosi tema. On je subjekt, pacijent, uzorak... Logotip je podvrgnut različitom tretmanu - istopljen je u kiselini ili pokriven dekom, ovisno o temi, u ovom slučaju student odnosno starac.
Koncept dizajna ovogodišnjih izdanja časopisa temelji se na postavljanju CMJ logotipa na podlogu na kojoj se dešava radnja. Tako CMJ postaje temelj, a objašnjenje teme prikazano je pomoću vektora sugerirajući tako osobne utjecaje na podlogu, odnosno autore članaka.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook