Hrvatsko dizajnersko društvo

sovilj vizualni identitet

Autor
Marko Koržinek (dizajn i art direkcija), Ana Petak (dizajn)
Studio
koržinekdizajn
Naručitelj
Nenad Sovilj
Godina
2011

Opis

Nenad Sovilj je prijatelj i izniman dizajner nakita - sasvim dovoljno da ono što u finalu izgleda kao jednostavan i logičan vizualni identitet bude u izvedbi iznimno kompleksan posao.
Jedan od njegovih glavnih izvora inspiracije, period je art-deco-a. U razradi vizualnog identiteta koristili smo stil i princip elemenata tekstura karakterističnih za art-deco uz redukciju suvišnih elemenata radi asociranja čistoće, jednostavnosti, konstruktivnosti i minucioznosti (karakteristično za njegov rad). Iz tog eksperimenta nastala je grafička osnova koja je temelj znaka i teksture čija je uloga da bude vizualni marker svih aplikacija. Odabrana je tipografija iznimno jednostavna te s minimumom karaktera kako bi komunikacijski bila podređena osnovi sustava - grafičkoj teksturi.
Ovako je stvoren unificiran, upečatljiv i prepoznatljiv sustav koji na direktan i jednostavan način komunicira karakter rada dizajnera.
- - -
Radu je dodijeljen Red Dot (communication design).

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook