Hrvatsko dizajnersko društvo

The Undiscovered Letter

Grupa autora
Maja Bagić (art director), Lina Kovačević (art director), Danijel Srdarev (ilustrator)
Studio
KO:KE kreativna farma
Naručitelj
Art Directors Club - Young Guns, New York; Moleskine; Lettera27
Godina
2008.

Opis

Rad je uvršten u izložbu "The Undiscovered Letter" u Art Directors Club Gallery u New Yorku.
Autori tj. svi dosadašnji pobjednici Art Directors Club - Young Guns pozvani su da odgovore na temu nepostojećeg, dvadeset i sedmog slova engleskog alfabeta.
Prateći koncept naziva izložbe, žiriranjem je izabrano točno 27 autora iz čitavog svijeta koji su na temu odgovorili idejnim rješenjima sa polja tipografije, ilustracije, animacije i fotografije.
Proces rada zabilježen je u maloj crnoj Moleskine bilježnici koja će kasnije biti objavljena kao knjiga.
U procesu traženja skrivenog slova autori Maja Bagić, Lina Kovačević i Danijel Srdarev dokumentirali su gestikulacije tri različita karaktera te ih mapirali pomoću određenih točaka iz koji su kasnije izveli tipografsko rješenje koje je svaki put rezultiralo jedinstvenom formom proizašlo iz individualnosti karaktera određene osobe.
Inicijatori izložbe su Art Directors Club NY, Moleskine, te Lettera27 - neprofitna organizacija koja se bavi podizanjem globalne razine pismenosti i obrazovanja, a članovi žirija su između ostalih Steven Guarnaccia - voditelj odjela ilustracije na Parsons School of Design u New Yorku, Mateo Bologna - direktor Type Directors Cluba, te Simon Njami - jedan od kuratora Venecijanskog Biennale-a 2007.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook