Hrvatsko dizajnersko društvo

Odijelo ne čini čovjeka

Grupa autora
ljubica marčetić marinović vlado zrnic
Suradnik
Damir Eror, sitotisak
Naručitelj
zalet
Godina
2008

Opis


Plakati su oblikovani za suvremenu plesnu predstavu "Odijelo ne čini čovjeka".
U predstavi, odjeća je samo sredstvo istraživanja prostora, svojim tjelima plesačice stvaraju različite volumene, u potpunosti negirajući temeljnu funkciju odjeće.
Na tragu te ideje, postavili smo pitanje - što odjevni predmet nudi kao mogučnost u "dvodimenzionalnom prostoru", odnosno plohi?

Izabrali smo različite odjevne predmete, pojedine izrezali na djelove i na njih otisnuli informacijski tekst. Kaširali smo ih ljepilom za tapete na oglasne površine.
Taj postupak je suprotan postupku u predstavi. Kaširanjem, mogući prostor volumena odjeće je "nestao". Međutim, nastala ploha odjeće, nije definirana formatom, koji je u pravilu neizbježan kada koristimo papir za materijal plakata, tako da novonastali oblici ispituju mogući prostor, ali sada u dvije dimenzije.

Različiti karakteri odjevnih predmeta pružaju širok spektar "čitanja" odnosa čovjeka i odjeće. Također, svaki je plakat doslovno različit, odnosno jest - original.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook