Hrvatsko dizajnersko društvo

Lintar maslinovo ulje

Autor
Izvorka Jurić
Studio
TRIDVAJEDAN
Naručitelj
Cemex Hrvatska
Godina
2010

Opis

Lintar maslinovo ulje plod je dugogodišnjeg ulaganja tvrtke Cemex Hrvatska u održivi razvoj. Na nekoć eksploatiranom području južnih padina Kozjaka, lokalna uljara i tvrtka Cemex zajedničkim snagama ostvarili su projekt biološke rekultivacije sadnjom autohtonih vrsta maslina.

Suradnja je ostvarena u svim fazama, od strategije pozicioniranja na tržište i osmišljavanja imena proizvoda do kreiranja identiteta i dizajna ambalaže. Ime Lintar potječe od grčke riječi koja znači "lijevak" i koja je stari naziv za Kaštelanski zaljev, geografsko porijeklo ovog ulja.

Dizajn branda i ambalaže inspiriran je upravo lijevkom i lijevanjem. Tako brand izveden u tipografiji Maline stilizira liniju ulja koja slijevanjem niz površinu ispisuje ime, a oblik boce zapravo je okrenuti lijevak. Vizualni identitet ovog proizvoda spoj je tradicionalnog i suvremenog, što je posebno vidljivo u specifičnom spoju boja i oblika.

Tamno smeđa staklena boca ručno je bojana u vrlo svjetli žuto-zeleni ton te su na tu površinu dodatno otisnuti i tekstualni elementi. Etiketa s osnovnim informacijama o proizvodu nalazi se na ručki boce, a ostale informacije na osmerokutnoj kartonskoj kutiji s ručkom za prste.

nagrade i priznanja:
_Red Dot for High Design Quality, Red Dot Design Award: Communication Design, 2010., D
_Pentawards Gold Award - Luxury Gourment Food, Pentawards, 2010., Worldwide
_0910 izložba hrvatskog dizajna, HDD - Hrvatsko dizajnersko društvo, 2010., HR
_Art Direction Club Croatia Zlato u kategoriji ambalaže, ADC Croatia, 2010., HR
_objavljeno na web portalu The Dieline, 2010.
_objavljeno na web portalu The Lovely Package, 2010.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook