Hrvatsko dizajnersko društvo

ekoBrachia

Autor
Izvorka Jurić (dizajn)
Suradnik
Maja Danica Pečanić (fotografije proizvoda)
Studio
Izvorka Jurić _ vizualne komunikacije
Naručitelj
Brachia p.z.
Proizvođač
Sitopapir d.o.o.
Godina
2014.

Opis

ekoBrachia - ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje, posebna je edicija Brachia linije premium maslinovih ulja vrhunske kvalitete i organskog porijekla.

Identitet proizvoda bazira se na maksimalno pojednostavljenom prikazu elemenata Brachia identiteta korištenjem samo dvije boje (bijela i zelena) i boju eko papira. Osnovni element su ilustracije listova masline (dio identiteta Brachia proizvoda) koje su štancanjem etikete realizirane tako da “izlaze” iz plošne etikete u okolni prostor i tako postaju trodimenzionalni listovi - iz ekoBrachie izlazi prirodna / organska maslina.

Etiketa je otisnuta tehnikom sitotiska na 100% recikliranom papiru (Keaykolour Camel), s ilustracijama maslinovih listića koji su odignuti iz etikete u okolni prostor, čime je postignuta prostornost inače plošne etikete (2D u 3D).

Posebno dobar efekt ambalaža postiže ne polici, gdje se slaganjem većeg broja boca u niz i većeg broja listića u prostoru postiže dojam razigranosti i naglašava element prirodnosti.

nagrade i priznanja:
_ dio Izložbe hrvatskog dizajna 13/14, HDD, 2014., HR
_ finalist CroPak 2014, 2014., HR
_ objavljeno na portalu Packaging of the World, 2014., Internacional
_ dio izložbe “ZzID 2014, Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, 2014., HR
_ objavljeno na portalu Vizkultura, 2014., HR

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook