Hrvatsko dizajnersko društvo

waterclock projekt

Autor
Ivana Fabrio
Godina
2002

Opis

Voda je simbol kontinuiteta. Zbog toga što dolazi iz slavine, naviknuti smo ne misliti o njezinu početku i kraju. Većina kampanja za promicanje svjesnosti o prirodnim resursima nosi poruke izražavajući vrijednost vode kroz kvantitativnu potrošnju ili njezinu novčanu vrijednost. Alternativna rješenja su rijetka, a komunikacija nedovoljna; ekološke poruke čine se zastarjelima a ekolozi često podliježu pretjerano subjektivnom, pesimističnom pogledu na budućnost.
U tom smislu, dizajn može imati vrlo pozitivnu ulogu, kao posrednik između proizvodnje i konzumacije, između tehnologije, materijala i forme. Dizajn može pomoći u komunikaciji ideja socijalne osvještenosti kroz jezik koji javnost razumije.
Waterclock projekt stimulira našu percepciju i promišljanje kvalitete i količine vode koju koristimo. Kampanja je nastala iz potrebe da razmišljamo o vodi u trenucima kad ju koristimo, kroz 'interface' u kojem nam dolazi.
Proizvodi postaju narativne instalacije koje vizualiziraju vrijednost pitke vode, promovirajući njezinu racionalnu upotrebu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook