Hrvatsko dizajnersko društvo

UrbanFestival 11

Autor
Hrvoje Živčić i Dario Dević, dizajneri
Naručitelj
[BLOK] Lokalna baza za osvježavanje kulture
Godina
2011.

Opis

UrbanFestival nije klasični festival, već se različiti nastupi, performansi i akcije odvijaju od svibnja do listopada. Organizacija izvedbi na ulicama Zagreba puna je nepredvidivih okolnosti, zbog čega smo pokušali napraviti sustav informiranja o festivalu što fleksibilnijim.

A4 letci za pojedinačne događaje printani su na našem uredskom printeru i savijani rukom (ukupno preko 2400 letaka), što je omogućilo da svaki put budu spremni Đ od lekture do distribucije Đ u manje od 24 sata. Prvi je letak isprintan 14.6., a posljednji, dvanaesti, 10.10.

Ne postoji klasični plakat, već se svih dvanaest A4 letaka prema oznakama ručno spaja u nepravilnu kompoziciju dimenzija 68 x 96 cm (http://vimeo.com/31592425). Taj finalni vizual evocira ulično plakatiranje, gdje se papiri stalno prekrivaju drugim papirima, ali i koncept festivala koji se kroz 5 mjeseci kontinuirano “gradi”. Na njemu se mogu pročitati informacije o svim izvedbama s letaka, a dovršen je na vrijeme za finalni, konferencijski dio održan u listopadu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook