Hrvatsko dizajnersko društvo

borjan komarica

Područje kompetencije
grafički dizajn, produkt / industrijski dizajn, dizajn interijera / izložbeni dizajn
Profesionalni status
stalno zaposlen
Stranica
http://dizajn.hr/#/clan/185/

Životopis

Diplomirao na Studiju dizajna 1994. godine, a prije toga završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1988.

Radio izvan struke kao direktor prodaje od 1995. do 1999. (hotelska oprema), a potom se zapošljava kao dizajner u tvrtci ATOL-DESIGN d.o.o., te oblikuje štandove u sistemu OCTANORM (uglavnom).

Postaje samostalni umjetnik 2003. godine, te od tada dizajnira izložbene prostore (prostorno i grafički) za tvrtke ATOL-DESIGN i SAJAM INTERIJERI, te povremeno za druge graditelje štandova. Dizajnirao je i zaštitne znakove, nešto urbanog namještaja i interijera.

Potkraj 2012. godine počinje raditi kao dizajner/vanjski suradnik za Electrolux Hrvatska (grafički dizajn, dizajn prodajnih prostora, dizajn za sajmove i evente).

Krajem 2013. godine zapošljava se u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO) u svojstvu nastavnika grafičkog dizajna. Položio državni stručni ispit krajem 2015.

U slobodno vrijeme se bavi obitelji, košarkom, slušanjem glazbe, pisanjem filmskih scenarija i čitanjem knjiga, te povremeno putovanjima, planinarenjem i špiljarenjem.

Iskustvo

Prostorno i grafički oblikovao preko 500 izložbenih prostora svih namjena i kvadratura - od 6m2 za PLIVA ANTIBIOTICS do 725m2 za ŠKOLSKU KNJIGU. Dizajnirao za domaće i europske tvrtke na sajmovima AUTOSHOW, INTERLIBER, JMZV, BIAM i TEGRA, MEDICINA & TEHNIKA, SAJAM & NAUTIKA, INTERKLIMA, INTERGRAFIKA itd. u Zagrebu, a također i za sajmove u Frankfurtu, Hannoveru, Berlinu, Parizu, Milanu, Pragu, Brnu, Dubaiju, te Splitu, Celju, Sarajevu, Mostaru i Skopju.

Krajem 2010. godine oblikovao prvi puta izložbeni prostor za jednu tvrtku s druge strane Atlantika (CROMWELL GROUP za sajam PAPERWORLD 2011 u Frankfurtu). Ju-hu!

Početkom 2013. godine počinje raditi kao vanjski suradnik/dizajner za Electrolux Hrvatska, uglavnom grafički dizajn. U sklopu toga projektirao i dizajnirao uređenje prodajnog prostora za AEG u Technopolisu u Bugarskoj, grafike za prozore na Poslovnom centru Kralj i Electrolux poslovnog prostora u Slavonskoj aveniji.

Priznanja

Portfolio

 1. Prodajni prostor AEG u Technopolisu u Bugarskoj
 2. Grafike za uredsku zgradu Electrolux Hrvatska
 3. Znak, logotip i aplikacije za MEMO 2011 u Varaždinu
 4. izložbeni prostor UNIDENTAL na sajmu MEDICINA & TEHNIKA 2005.
 5. izložbeni prostor MATICA HRVATSKA na sajmu INTERLIBER 2010
 6. izložbeni prostor ŠKOLSKA KNJIGA na sajmu INTERLIBER 2010
 7. izložbeni prostor SUBARU za sajam AUTOSHOW 2006
 8. izložbeni prostor RADIN GRAFIKA za sajam INTERGRAFIKA 2005
 9. izložbeni prostor EUROSTAR za JMZV 2007
 10. izložbeni prostor TERZIĆ za sajam DENTAL 2006
 11. izložbeni prostor MALAGIĆ na sajmu AMBIENTA 2006, Zagreb
 12. izložbeni prostor HONDA na sajmu Autoshow 2006, Zagreb

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook