Hrvatsko dizajnersko društvo

Color in Graphics

Autorica
Ana Labudovic (uredjivanje sadrzaja&oblikovanje)
Suradnik
Sairica Rose (lektura, tekst); Fredrik Gruber, Zvonimir Marčić (ilustracije); Zahira Rodriguez (prelom)
Naručitelj
maomao Publications / PageOne
Godina
2008

Opis

Color in Graphics je kompilacija recentnih radova koji svojom kombinacijom boja kroz sedam poglavlja (Joyful&Energetic, Intriguing&Mysterious, itd.) prenose određenu atmosferu. Uvod nudi kratak presjek istraživanja o uporabi i simboličkom značenju boja u grafičkom dizajnu. Dizajneri čiji su radovi uvršteni odgovarali su na trivijalna pitanja poput “Koje je boje glazba koju slušate?”, te osmišljali palete boja prema zadanim ključnim riječima, ne bi li time naglasili da se naša mišljenja često ne podudaraju iako svi vežemo stanovite pojmove uz određene boje.
Poglavlja su ispresjecana intervjuima; Ryan Waller - vrstan grafički dizajner (ali i daltonist), prof. Uwe Loesch - legenda među dizajnerima plakata s više od 40 godina staža, Dr. Li-Chen Ou - znanstvenik koji se intenzivno bavi problematikom boja i osjetila, dizajnerica Irma Boom koja je i sama izdala knjigu o boji itd..

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook