Hrvatsko dizajnersko društvo

Štandovi White 01,02

Autor
Ana Banić Gottlicher, Maša Vukmanović
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
Kapital Konzalting d.o.o., Zagreb
Proizvođač
Sliško d.o.o., Zagreb
Godina
2008, 2009.

Opis

Štand WHITE 1

- 0910, izložba HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), Zagreb 2010.
- ZzID / izložba ZzID-a (Zajednica za industrijski dizajn), Zagreb 2010.

Izložbeni štand konceptualno predstavlja spoj exterijera i interijera. Sve bočne strane koje bi predstavljale pogled na okoliš su bijele, prosvijetljene, stvarajući dojam čistog i elegantnog. One postaju predimenzionirani papiri tj arhitektonski nacrti s prikazima projekata firme.
Tri masline u sredini štanda predstavljaju tri projekta koja se prezentiraju na sajmu. Sva tri projekta se odnose na građenje malih naselja u Istri pa su masline poveznica s tim podnebljem, ali također unose element prirode na neobičan način, stvarnom sadnjom velikih drva maslina na štandu. Time se želi prikazati da se gradnjom naselja ne narušava prirodan okoliš.

Izložba: 0910, izložba HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), Zagreb 2010.


Štand WHITE 2

Izložbeni štand White 02 prezentira klijenta i projekt naselja u Istri. Svi projekti prikazani na štandu imaju elemente prirode kombinirane sa standardnim građevinskim materijalima. Štand je izložen na sajmu nekretnina, a simbolizira okoliš u kojem se projekti nalaze. Istarski suhozid koji se koristi za gradnju od davnina prikazan je na podu štanda gdje je izmeđi “pukotina” između leksan ploča postavljena rasvjeta koja ih osvjetljava i vizualno razdvaja.

Lavanda koja je karakteristična za mediteransko područje biljka je ugodnog mirisa koji smiruje, a posađena je uzmeđu podnih ploča u formacijama koje se mogu naći u prirodi. Koncept štanda je mir i priroda, sigurnost i strukturiranost u skladu s prirodom.
Štand je izveden za sajmove EXPOREAL, Mnchen, MIPIM, Cannes, 2009.g.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook