Hrvatsko dizajnersko društvo

Monografija OOUR 5g

Grupa autora
Ana Banić Gottlicher, Maša Vukmanović
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
Koautorska inicijativa OOUR, Zagreb
Godina
2010.

Opis

- 0910, izložba HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), Zagreb 2010.

Koautorska inicijativa OOUR je izvedbena grupa koja je u svojih prvih pet godina rada ostvarila uspjehe na domaćoj i inozemnoj plesnoj sceni s velikim brojem plesnih izvedbi. Povodom svoje pete obljetnice postojanja, izdali su monografiju s presjekom radova i kritike relevantnih kritičara.
Duhovit naziv skupine - OOUR, koji neodoljivo podsjeća na neka druga vremena, bio je polazna točka za koncept i dizajn monografije. Naslovnicom dominira zvijezda petokraka izrađena ručno, origami tehnikom. Ručnom izradom zvjezdica autorice dizajna postaju dio projekta. Zvijezda je logičan simbol za skupinu OOUR, a njenih pet krakova govore o pet godina rada grupe. Naslovnica je tako, s velikom zvijezdom na sredini, dobila treću dimenziju i simbolički napravila prodor u prostor.
Dizajn unutrašnjosti monografije svojim kosinama prati kosine zvijezde, istovremeno simbolizirajući pomak od standarda koji je skupina napravila sa svojim izvedbama. Kosine prate kompozicije tijela unutar fotografija te „plešu“ zajedno s njima.
Svaka izvedba dobila je svoju boju koja se pojavljuje kao koloristički akcent unutar crno-bijelih fotografija, a određena je u suradnji s autorima unutar grupe kako bi boja pratila karakter predstave.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook