Hrvatsko dizajnersko društvo

Croatian Medical Journal

Grupa autora
Ana Banić Gottlicher, Maša Vukmanović
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
Croatian Medical Journal
Godina
2009, 2010, 2011.

Opis

- 0910, izložba HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), Zagreb 2010.
- Vidi Awards 2011 - Znanost, obrazovanje, kultura / www.cmj.hr

CMJ (Croatian Medical Journal) je znanstveni časopis Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, a izdavač je Medicinska naklada, Zagreb. Časopis izlazi šest puta godišnje, a u redizajniranom obliku izlazi od veljače 2009.g.
2009. g. je redizajniran logotip CMJ te je dizajniran prijelom cijelog časopisa i web stranice.
CMJ je časopis koji je okrenut budućnosti u znanosti te je dizajnom lišen tradicionalnih simbola medicine. Tema svakog broja interpretirana je konceptualno na apstraktan i duhovit način više prikazujući ljudsku stranu teme, odnosno ono što bi ona predstavljala neznanstvenoj publici. Časopis se približava mlađoj znanstvenoj populaciji te od izdavanja redizajniranog CMJ-a kontinuirano raste impact-faktor časopisa.

Koncept dizajna ovogodišnjih izdanja časopisa temelji se na postavljanju CMJ logotipa na podlogu na kojoj se dešava radnja. Tako CMJ postaje temelj, a objašnjenje teme prikazano je pomoću vektora sugerirajući tako osobne utjecaje na podlogu, odnosno autore članaka.

Za razliku od postojećih znanstvenih časopisa, u svim brojevima bez obzira na temu, časopis postaje subjekt na kojeg se odnosi tema. Časopis je subjekt, pacijent, uzorak... Logotip je podvrgnut različitom tretmanu Đ istopljen je u kiselini ili pokriven dekom, ovisno o temi.

www.cmj.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook