Hrvatsko dizajnersko društvo

Centar2

Grupa autora
Ana Banić Gottlicher, Maša Vukmanović
Studio
OFFSTUDIO
Naručitelj
ekscena, Zagreb
Godina
2008.

Opis

- 0708, izložba HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo), Zagreb 2008.

Centar2 je projekt u organizaciji UPUH-a, Udruge plesnih umjetnika Hrvatske. Centar2 je event koji okuplja plesne umjetnike s ciljem prikazivanja tekućih projekata i razgovora o aktualnim problemima. Tema projekta bila je nepostojanje Centra za plesnu umjetnost koji je trebao biti otvoren 1.6.2008., a gradilište je još uvijek bilo prazno. Od toga je nastao ironičan naziv eventa Centar na kvadrat.
Vizualni identitet cijelog projekta polazi od bijele podloge kao simbola plesnog poda i velikih X-eva kao oznaka za centar odnosno nedostatak istog. Na samom plakatu ne postoji niti jedan X kao oznaka za centar, ali kad se plakati slože jedan pored drugog dobije se struktura s X-evima koji bi trebali označavati centar koji tada nije postojao.
U prostoru CeKaO-a održani su performansi i izložba. Baloni su u ironičnom smislu služili kao meta odnosno mjesto za bušenje. Također su simbolizirali otvorenje nečega čega nije bilo. Pozivnica i letak slijede koncept plakata. U letku se pojavljuje vizual zida od cigle koji se nalazio na mjestu gradilišta Centra za plesnu umjetnost.
Vizual zida je element koji se pojavljuje i u postavu izložbe “Akcija odbrojavanje“ i „Akcija dopisništvo“. Tema izložbe bila je prikazati sve napore UPUH-a oko otvaranja Plesnog centra i probleme vezane za komunikaciju s gradskim vlastima. Izložba je postavljena na dva crno-bijela „zida“ od cigle. Svi vizuali (X-evi, prekrižena polja, prazan zid i bijeli pod) ponavljaju se na materijalima vezanim za postav izložbe i event.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook