Hrvatsko dizajnersko društvo

program "DEX"

Grupa autora
Ada Kezić, magistar dizajna Darko Špiljarić, d.i.a.
Grupa suradnika
Inkea d.o.o. razvojni tim
Studio
Inkea d.o.o.
Naručitelj
Inkea d.o.o.
Proizvođač
Inkea d.o.o. Zavrtnica 5, Zagreb tel. 01/4841111 inkea@inkea.hr, www.inkea.hr
Godina
2008.

Opis

Wellness office - zdravi ured
Radne jedinice s visinskim podesivim stolovima - grupa DEX

Suvremeni ured mora osigurati osim dobrog dizajna i dobra ergonomska rješenja za radna mjesta, koja smanjuju mogućnost ozljeda ruku, vrata i kralježnice.

Naglasak se pridaje dinamici kretanja pri radu, što se postiže odabirom kvalitetne ergonomske stolice za dinamično sjedenje kao i visinski podesivim stolom.

Visina radnog stola se mora prilagoditi kako i stolici tako i individualnim radnim zadacima
Bez obzira na veličinu ureda i broj osoba koje rade za jednim radnim stolom kao velika prednost i potreba pokazala se mogućnost promjene visine radne ploče stola..

Osobe koje za računalom nerijetko rade i više od 10 sati dnevno, poput arhitekata, dizajnera, programera, novinara i pripadnika mnogih drugih zanimanja, trebale bi što češće mijenjati svoj radni položaj.

Električni podizni sistemi ugrađeni u radne stolove DEX tvore visinski podesive plohe koje omogućuju zaposlenicima rad u položaju koji im više odgovara bez napora. (podešavanje visine od 60 cm od poda pa do 125 cm, omogućuju promjenu od sjedećeg, polustojećeg do stojećeg položaja)
Ergonomski stručnjaci preporučuju 2 do 4 promjene položaja iz sjedećeg u stojeći pri čemu stojeće faze ne bi trebale biti duže od 20 min.

Naravno u kombinaciji s odgovarajućim radnim stolcima moguće je iznimno olakšati dugotrajan rad.

Osim stolova, zaposlenicima se mora ponuditi i odgovarajuće rješenje za pohranu pisaćeg pribora, papira, mapa, registratora i stalog radnog pribora na radnom mjestu, po mogućnosti mobilni ormarići ili komode s laganim pristupom radnom materijalu (DEX UNO I DEX DUE)

Nagrade: Zlatna plaketa Mobil Optimum, Ambienta 2008.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook