Završen Auto(r) 2010.

Objavljeno: 27.03.2010.

Od 20. - 21. ožujka 2010. u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb održana je druga konferencija o dizajnu automobila Auto(r) te izabran najbolji rad Natječaja za dizajn automobila.

Prvonagrađeni rad

Žiri

KonferencijaDva dana predavanja, radionica i panel diskusija privukla su brojne ljubitelje automobila. Na kraju konferencije, žiri sastavljen od govornika konferencije, odabrao je najbolji rad natječaja za dizajn čiji zadatak je bio dizajnirati osobno prijevozno sredstvo za ljude starije od 60 godina uzimajući u obzir njihove želje, potrebe i mogućnosti. Natječaj je organiziran u suradnji sa studijima produkt dizajna četiri sveučilišta u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu.

Žiri se sastojao od govornika na konferenciji Auto(r) - dizajnera automobila i teoretičara dizajna automobila. Između 42 pristigla rada, jednoglasnom odlukom žirija za pobjednika je izabran Zdenko Vukoja, samouki 42-godišnji dizajner iz Lipika. Drugo mjesto osvojio je Darko Marković, student produkt dizajn Megatrend univerziteta u Beogradu, a treće Damnjan Mitić, također beogradski student produkt dizajna, ali s Univerziteta za umetnost.
Komentar žirija bio je: „Vukojev rad ravnopravan je onima profesionalnih dizajnera automobila u velikim studijima za dizajn.“.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook